Leczo z serem feta

Leczo z serem feta
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.57
7
Średnia 3.57 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Bakłażan  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Zioła prowansalskie  g  x  kcal =  kcal
Oliwka zielona  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Ser Feta  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor koktajlowy  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Leczo z serem feta
  1. 1. Bakłażan, cukinię oraz paprykę dokładnie myjemy usuwamy zbędne części i kroimy na małe kawałki.
    Bakłażan, cukinię oraz paprykę dokładnie myjemy usuwamy zbędne części i kroimy na małe kawałki.
  2. 2. Bazylię i nać pietruszki myjemy i dokładnie odsączamy z wody. Odkładamy kilka ładnych listków bazylii do dekoracji.
  3. 3. Czosnek obieramy i siekamy razem z ziołami.
  4. 4. Zioła i czosnek łączymy z oliwą, 1,5 łyżeczki soli, 1 łyżeczką ziół prowansalskich, pieprzem i oregano.
  5. 5. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200°C.
  6. 6. Mieszamy wcześniej przygotowane warzywa z doprawioną oliwą i wykładamy na blachę.
  7. 7. Wstawiamy blachę do piekarnika na środkową półkę. Pieczemy przez około 10 minut.
  8. 8. Zrumieniamy posiekaną cebulę na łyżce oliwy, z dodatkiem przypraw.
  9. 9. Dodajemy przecier pomidorowy, bulion, wino, łyżeczkę soli i miód. Dusimy na małym ogniu przez około 5 minut od momentu zawrzenia.
  10. 10. Pomidory koktajlowe myjemy, kroimy na połówki i dodajemy do sosu wraz z oliwkami i pieczonymi warzywami. Odstawiamy na 5 minut.
  11. 11. Całość posypujemy pokrojoną w kostkę fetą. Dekorujemy listkami bazylii.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd423535 metformin without a prescriptions online tetracycline clindamycin hcl 300 mg ...
wh0cd7982 purchase lynoral
wh0cd775159 buy zestoretic
wh0cd839115 Trazodone Hydrochloride
wh0cd989844 prozac levaquin where to buy tadalafil online ventolin augmentin pill
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.607