Zawijańce z grzybami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.6
5
Średnia 3.6 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Boczek wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zawijańce z grzybami
  1. 1. Boczek kroimy na kawałki, zostawiając kość przy każdym kawałku. Ubijamy tłuczkiem i solimy.
  2. 2. Obraną i umytą cebulę szatkujemy i szklimy.
  3. 3. Oczyszczone grzyby namaczamy w zimnej wodzie a następnie gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane grzyby, kroimy w cienkie paseczki i dodajemy do cebuli.
  4. 4. Przekładamy farsz na kawałki boczku, zawijamy i moczymy w roztrzepanym z mlekiem jaju.
  5. 5. Kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy na patelni z dodatkiem smalcu.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia kresowa
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: grzyby
Metody przygotowania: Smażenie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.784