Gołąbki w sosie pomidorowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gołąbki w sosie pomidorowym
  1. 1. Z kapusty wycinamy głąb, a następnie obgotowujemy ją w wodzie. Z ugotowanych liści wybieramy 15 i wycinamy z nich zgrubienia.
  2. 2. Do rondla z nagrzanym tłuszczem dodajemy cebulę i lekko zrumieniamy. Wlewamy do niej przecier pomidorowy, dodajemy 1,5 łyżeczki soli, szczyptę pieprzu i kostkę rosołową. Całość gotujemy na małym ogniu przez około 30 minut.
  3. 3. Zmieloną wołowinę mieszamy z cebulą, ugotowanym ryżem, jajem i wodą. Doprawiamy solą i pieprzem. . Farsz wyrabiamy na jednolitą masę, a następnie dzielimy go na około 15 porcji.
  4. 4. Każdą z nich nakładamy na wcześniej przygotowane liście.. Zwijemy liście w rulon. Na dno garnka układamy małe liście obgotowanej kapusty. Na nich ściśle układamy kilka warstw gołąbków.
  5. 5. Całość zalewamy wcześniej przygotowanym sosem i gotujemy pod przykryciem. Po 1,5 godziny sos doprawiamy miodem, rodzynkami i sokiem z cytryny. Gołąbki gotujemy jeszcze przez 30 minut. Podajemy z ziemniakami lub z pieczywem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Złożoność przepisu: prosty
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
wh0cd457830 Revia Online
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.69