Gołąbki w sosie pomidorowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gołąbki w sosie pomidorowym
  1. 1. Z kapusty wycinamy głąb, a następnie obgotowujemy ją w wodzie. Z ugotowanych liści wybieramy 15 i wycinamy z nich zgrubienia.
  2. 2. Do rondla z nagrzanym tłuszczem dodajemy cebulę i lekko zrumieniamy. Wlewamy do niej przecier pomidorowy, dodajemy 1,5 łyżeczki soli, szczyptę pieprzu i kostkę rosołową. Całość gotujemy na małym ogniu przez około 30 minut.
  3. 3. Zmieloną wołowinę mieszamy z cebulą, ugotowanym ryżem, jajem i wodą. Doprawiamy solą i pieprzem. . Farsz wyrabiamy na jednolitą masę, a następnie dzielimy go na około 15 porcji.
  4. 4. Każdą z nich nakładamy na wcześniej przygotowane liście.. Zwijemy liście w rulon. Na dno garnka układamy małe liście obgotowanej kapusty. Na nich ściśle układamy kilka warstw gołąbków.
  5. 5. Całość zalewamy wcześniej przygotowanym sosem i gotujemy pod przykryciem. Po 1,5 godziny sos doprawiamy miodem, rodzynkami i sokiem z cytryny. Gołąbki gotujemy jeszcze przez 30 minut. Podajemy z ziemniakami lub z pieczywem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Złożoność przepisu: prosty
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.991