Zapiekane warzywa z dipem ziołowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal = 0 kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekane warzywa z dipem ziołowym
  1. 1. Zmiażdżony czosnek mieszamy z posiekanymi ziołami i 3 łyżkami oleju. Majonez mieszamy ze śmietaną i dolewamy połowę wytworzonego oleju ziołowego. Solimy i polewamy sokiem z cytryny.
  2. 2. Przygotowujemy marynatę z pięciu łyżek oliwy i reszty oleju ziołowego. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
  3. 3. Paprykę i cukinię kroimy w grube pasy, a pomidory na pół. Pieczarki myjemy i oczyszczamy.
  4. 4. Warzywa wkładamy do marynaty.
  5. 5. Umyte, nieobrane ziemniaki kroimy na połówki, smarujemy resztą oliwy i solimy.
  6. 6. Układamy je, przecięciem do góry, na natłuszczonej blasze.
  7. 7. Wstawiamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez 30 minut.
  8. 8. Po 15 minutach pieczenia dodajemy do ziemniaków zamarynowane warzywa.
  9. 9. Na blasze układamy przecięciami do góry, skropione oliwą, pomidory i pieczemy.
  10. 10. Warzywa podajemy polane sosem majonezowym.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.787