Zapiekane warzywa z dipem ziołowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal = 0 kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekane warzywa z dipem ziołowym
  1. 1. Zmiażdżony czosnek mieszamy z posiekanymi ziołami i 3 łyżkami oleju. Majonez mieszamy ze śmietaną i dolewamy połowę wytworzonego oleju ziołowego. Solimy i polewamy sokiem z cytryny.
  2. 2. Przygotowujemy marynatę z pięciu łyżek oliwy i reszty oleju ziołowego. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
  3. 3. Paprykę i cukinię kroimy w grube pasy, a pomidory na pół. Pieczarki myjemy i oczyszczamy.
  4. 4. Warzywa wkładamy do marynaty.
  5. 5. Umyte, nieobrane ziemniaki kroimy na połówki, smarujemy resztą oliwy i solimy.
  6. 6. Układamy je, przecięciem do góry, na natłuszczonej blasze.
  7. 7. Wstawiamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez 30 minut.
  8. 8. Po 15 minutach pieczenia dodajemy do ziemniaków zamarynowane warzywa.
  9. 9. Na blasze układamy przecięciami do góry, skropione oliwą, pomidory i pieczemy.
  10. 10. Warzywa podajemy polane sosem majonezowym.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.063