Zapiekane warzywa z dipem ziołowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal = 0 kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekane warzywa z dipem ziołowym
  1. 1. Zmiażdżony czosnek mieszamy z posiekanymi ziołami i 3 łyżkami oleju. Majonez mieszamy ze śmietaną i dolewamy połowę wytworzonego oleju ziołowego. Solimy i polewamy sokiem z cytryny.
  2. 2. Przygotowujemy marynatę z pięciu łyżek oliwy i reszty oleju ziołowego. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
  3. 3. Paprykę i cukinię kroimy w grube pasy, a pomidory na pół. Pieczarki myjemy i oczyszczamy.
  4. 4. Warzywa wkładamy do marynaty.
  5. 5. Umyte, nieobrane ziemniaki kroimy na połówki, smarujemy resztą oliwy i solimy.
  6. 6. Układamy je, przecięciem do góry, na natłuszczonej blasze.
  7. 7. Wstawiamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez 30 minut.
  8. 8. Po 15 minutach pieczenia dodajemy do ziemniaków zamarynowane warzywa.
  9. 9. Na blasze układamy przecięciami do góry, skropione oliwą, pomidory i pieczemy.
  10. 10. Warzywa podajemy polane sosem majonezowym.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.795