Mielone kotlety z cielęciny

Mielone kotlety z cielęciny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki gotowane  g  x   kcal =  kcal
Surówka z kapusty białej i marchwi  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mielone kotlety z cielęciny
  1. 1. Ścieramy na tarce skórkę z bułek. Pozostały miąższ moczymy w wodzie i dokładnie odciskamy.
    Ścieramy na tarce skórkę z bułek. Pozostały miąższ moczymy w wodzie i dokładnie odciskamy.
  2. 2. Posiekaną cebulę podsmażamy z trzema łyżkami rozgrzanego tłuszczu.
  3. 3. Cielęcinę płuczemy, odsączamy z wody i mielimy w maszynce.
  4. 4. Dodajemy pokrojoną cebulę, bułeczki, pieprz, sól i dwa jaja.
  5. 5. Całość wyrabiamy na jednolitą masę.
  6. 6. Formujemy kotlety.
  7. 7. Obtaczamy je w roztrzepanym jajku i bułce.
  8. 8. Smażymy z dwóch stron na jasnobrązowy kolor.
  9. 9. Gotowe kotlety podajemy z gotowanymi ziemniakami i surówką z białej kapusty.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.708