Mielone kotlety z cielęciny

Mielone kotlety z cielęciny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki gotowane  g  x   kcal =  kcal
Surówka z kapusty białej i marchwi  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mielone kotlety z cielęciny
  1. 1. Ścieramy na tarce skórkę z bułek. Pozostały miąższ moczymy w wodzie i dokładnie odciskamy.
    Ścieramy na tarce skórkę z bułek. Pozostały miąższ moczymy w wodzie i dokładnie odciskamy.
  2. 2. Posiekaną cebulę podsmażamy z trzema łyżkami rozgrzanego tłuszczu.
  3. 3. Cielęcinę płuczemy, odsączamy z wody i mielimy w maszynce.
  4. 4. Dodajemy pokrojoną cebulę, bułeczki, pieprz, sól i dwa jaja.
  5. 5. Całość wyrabiamy na jednolitą masę.
  6. 6. Formujemy kotlety.
  7. 7. Obtaczamy je w roztrzepanym jajku i bułce.
  8. 8. Smażymy z dwóch stron na jasnobrązowy kolor.
  9. 9. Gotowe kotlety podajemy z gotowanymi ziemniakami i surówką z białej kapusty.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.9