Mielone kotlety z cielęciny

Mielone kotlety z cielęciny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki gotowane  g  x   kcal =  kcal
Surówka z kapusty białej i marchwi  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mielone kotlety z cielęciny
  1. 1. Ścieramy na tarce skórkę z bułek. Pozostały miąższ moczymy w wodzie i dokładnie odciskamy.
    Ścieramy na tarce skórkę z bułek. Pozostały miąższ moczymy w wodzie i dokładnie odciskamy.
  2. 2. Posiekaną cebulę podsmażamy z trzema łyżkami rozgrzanego tłuszczu.
  3. 3. Cielęcinę płuczemy, odsączamy z wody i mielimy w maszynce.
  4. 4. Dodajemy pokrojoną cebulę, bułeczki, pieprz, sól i dwa jaja.
  5. 5. Całość wyrabiamy na jednolitą masę.
  6. 6. Formujemy kotlety.
  7. 7. Obtaczamy je w roztrzepanym jajku i bułce.
  8. 8. Smażymy z dwóch stron na jasnobrązowy kolor.
  9. 9. Gotowe kotlety podajemy z gotowanymi ziemniakami i surówką z białej kapusty.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.609