Pieczone kotlety cielęce

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
3
Średnia 3.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Kotlety cielęce  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczone kotlety cielęce
  1. 1. Bułkę tartą mieszamy z 1,5 łyżeczki soli i pieprzu.
  2. 2. Resztę soli dodajemy do jaj i roztrzepujemy.
  3. 3. Lekko zbite kotlety cielęce obtaczamy w przygotowanej bułce, jajku i jeszcze raz w bułce.
  4. 4. Tak przygotowane kotlety wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem. Wokół nich rozkładamy pokrojoną w krążki cebulę.
  5. 5. Całość wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez 45 minut.
  6. 6. .
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia żydowska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
wh0cd40480 more helpful hints lasix online buy celexa Order Vermox advair diskus
wh0cd635945 terramycin prandin propecia
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.82