Cwibak

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Daktyle  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cwibak
  1. 1. Tortownicę do keksu smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą.
  2. 2. Rodzynki przebieramy, płuczemy, a następnie osuszamy.
  3. 3. Orzechy, daktyle, skórkę pomarańczową oraz cytrynową drobno kroimy i oprószamy mąką.
  4. 4. Wanilię ucieramy z cukrem i przesiewamy przez sito.
  5. 5. Jaja myjemy i oddzielamy żółtka od białek.
  6. 6. Z białek ubijamy sztywną pianę i dodajemy do niej po łyżeczce cukier.
  7. 7. Do piany dodajemy żółtka i całość ubijamy przez 15 minut.
  8. 8. Mąkę przesiewamy przez sito i dodajemy wraz z bakaliami oraz wanilią do masy, lekko mieszamy.
  9. 9. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy w temperaturze 160°C do zarumienienia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.818