Cwibak

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Daktyle  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cwibak
  1. 1. Tortownicę do keksu smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą.
  2. 2. Rodzynki przebieramy, płuczemy, a następnie osuszamy.
  3. 3. Orzechy, daktyle, skórkę pomarańczową oraz cytrynową drobno kroimy i oprószamy mąką.
  4. 4. Wanilię ucieramy z cukrem i przesiewamy przez sito.
  5. 5. Jaja myjemy i oddzielamy żółtka od białek.
  6. 6. Z białek ubijamy sztywną pianę i dodajemy do niej po łyżeczce cukier.
  7. 7. Do piany dodajemy żółtka i całość ubijamy przez 15 minut.
  8. 8. Mąkę przesiewamy przez sito i dodajemy wraz z bakaliami oraz wanilią do masy, lekko mieszamy.
  9. 9. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy w temperaturze 160°C do zarumienienia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.181