Zupa z wołowiną i warzywami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Żebra wołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Mięso z kurczaka  g  x  kcal = 0 kcal
Kiełbasa  g  x   kcal =  kcal
Groch łuskowy (żółty)  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa z wołowiną i warzywami
  1. 1. Groch przebieramy, płuczemy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na noc.
  2. 2. Groch z wodą przelewamy do rondla, wkładamy wołowinę i boczek. Wlewamy 1,5 litra wody tak, aby przykryła mięso.
  3. 3. Gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem przez 1,5 godziny.
  4. 4. Marchewkę obieramy, kroimy w słupki i wkładamy do garnka.
  5. 5. Dodajemy pokrojone na kawałki mięso z kurczaka. Jeśli woda się wygotowała, dolewamy.
  6. 6. Gotujemy pod przykryciem przez 20 minut.
  7. 7. Doprawiamy solą i przyprawą chili.
  8. 8. Paprykę, pomidory, pory i ziemniaki oczyszczamy, myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.
  9. 9. Do zupy dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę, posiekaną cebulę i czosnek, pokrojone warzywa, poszatkowaną kapustę i posiekaną natkę pietruszki.
  10. 10. Gotujemy, aż mięso z kurczaka i ziemniaki będą miękkie.
  11. 11. Mięso przekładamy na gorący półmisek, wokół układamy jarzyny.
  12. 12. Zupę podajemy gorącą w filiżankach.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa wieprzowina wołowina ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.138