Zupa z wołowiną i warzywami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Żebra wołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Mięso z kurczaka  g  x  kcal = 0 kcal
Kiełbasa  g  x   kcal =  kcal
Groch łuskowy (żółty)  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa z wołowiną i warzywami
  1. 1. Groch przebieramy, płuczemy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na noc.
  2. 2. Groch z wodą przelewamy do rondla, wkładamy wołowinę i boczek. Wlewamy 1,5 litra wody tak, aby przykryła mięso.
  3. 3. Gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem przez 1,5 godziny.
  4. 4. Marchewkę obieramy, kroimy w słupki i wkładamy do garnka.
  5. 5. Dodajemy pokrojone na kawałki mięso z kurczaka. Jeśli woda się wygotowała, dolewamy.
  6. 6. Gotujemy pod przykryciem przez 20 minut.
  7. 7. Doprawiamy solą i przyprawą chili.
  8. 8. Paprykę, pomidory, pory i ziemniaki oczyszczamy, myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.
  9. 9. Do zupy dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę, posiekaną cebulę i czosnek, pokrojone warzywa, poszatkowaną kapustę i posiekaną natkę pietruszki.
  10. 10. Gotujemy, aż mięso z kurczaka i ziemniaki będą miękkie.
  11. 11. Mięso przekładamy na gorący półmisek, wokół układamy jarzyny.
  12. 12. Zupę podajemy gorącą w filiżankach.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa wieprzowina wołowina ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.255