Zapiekanka z kwaszonej kapusty z tofu

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Winogrono  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Tofu wędzone  g  x  kcal = 0 kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Crème fraîche  g  x   kcal =  kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekanka z kwaszonej kapusty z tofu
  1. 1. Na początku przygotowujemy sos. Mieszamy śmietanę, crème fraîche i 100 ml wina; doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy.
  2. 2. 
  3. 3. Następnie gotujemy ziemniaki w mundurkach przez około 20 minut, studzimy, obieramy i kroimy w plasterki. Układamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, w którym będziemy piec zapiekankę. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę. Podsmażamy cebulę na patelni, i dodajemy do niej osączoną, odciśniętą kapustę, wlewamy połowę pozostałego wina i wsypujemy cukier. Całość dusimy przez kilka minut, aż alkohol wyparuje, po czym wlewamy resztę wina i dusimy przez 10 minut. Pokruszone tofu smażymy na oleju i dodajemy do kapusty razem z przekrojonymi na pół winogronami i obranymi, posiekanymi jabłkami. Całość doprawiamy solą.
  4. 4. 
  5. 5. Kładziemy kapustę z dodatkami na ziemniaki i polewamy przygotowanym wcześniej sosem. Pieczemy przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C, po czym posypujemy startym serem. Następnie zmniejszamy temperaturę do 180°C. Zapiekamy przez kolejne 20 minut. Ser powinien nabrać żółtobrązowego koloru.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
wh0cd587259 sildenafil 50 order amoxil online bentyl plendil albenza lipitor ventolin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.67