Zapiekanka z kwaszonej kapusty z tofu

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Winogrono  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Tofu wędzone  g  x  kcal = 0 kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Crème fraîche  g  x   kcal =  kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekanka z kwaszonej kapusty z tofu
  1. 1. Na początku przygotowujemy sos. Mieszamy śmietanę, crème fraîche i 100 ml wina; doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy.
  2. 2. 
  3. 3. Następnie gotujemy ziemniaki w mundurkach przez około 20 minut, studzimy, obieramy i kroimy w plasterki. Układamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, w którym będziemy piec zapiekankę. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę. Podsmażamy cebulę na patelni, i dodajemy do niej osączoną, odciśniętą kapustę, wlewamy połowę pozostałego wina i wsypujemy cukier. Całość dusimy przez kilka minut, aż alkohol wyparuje, po czym wlewamy resztę wina i dusimy przez 10 minut. Pokruszone tofu smażymy na oleju i dodajemy do kapusty razem z przekrojonymi na pół winogronami i obranymi, posiekanymi jabłkami. Całość doprawiamy solą.
  4. 4. 
  5. 5. Kładziemy kapustę z dodatkami na ziemniaki i polewamy przygotowanym wcześniej sosem. Pieczemy przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C, po czym posypujemy startym serem. Następnie zmniejszamy temperaturę do 180°C. Zapiekamy przez kolejne 20 minut. Ser powinien nabrać żółtobrązowego koloru.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
wh0cd34267 buy paxil
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.763