Cielęcina duszona

Cielęcina duszona
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.78
18
Średnia 2.78 / 5 (18 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cielęcina duszona
  1. 1. Umytą i pokrojoną w kostkę cielęcinę, smażymy z obu stron na złoty kolor.
    Umytą i pokrojoną w kostkę cielęcinę, smażymy z obu stron na złoty kolor.
  2. 2. Usmażone mięso przekładamy do rondelka.
  3. 3. Na pozostały z mięsa tłuszcz wrzucamy pokrojoną w plasterki cebulę i smażymy.
  4. 4. Zrumienioną cebulę dodajemy do mięsa. Całość doprawiamy papryką, solą i pieprzem.
  5. 5. Mięso przykrywamy i dusimy przez godzinę na małym ogniu. Od czasu do czasu podlewamy wodą, aby mięso nie przywarło.
  6. 6. Pomidory kroimy w plastry i podajemy do cielęciny.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Fajnym wyjściem jest jeszcze papier od electroluxa, jest bardzo wytrzymały i często ...
super w gory. polecam
mini desery ~ Gość
Jami, jami, wygląda obłędnie i pewno jest mega smaczny. Ciężko byłoby mi to powtórzyć, tak ...
dla cukrzykow najlepsza jest szara reneta.
tabelka zasłonięta - niestety masakra
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.104