Zrazy z kapustą i śliwkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Śliwki kalifornijskie suszone  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy z kapustą i śliwkami
  1. 1. Wołowinę myjemy, kroimy na porcje i rozbijamy tłuczkiem do mięsa.
  2. 2. Przygotowane kotlety oprószamy mąką i przyprawami.
  3. 3. Cebulę obieramy, płuczemy i siekamy.
  4. 4. Na patelni topimy smalec i podsmażamy na nim kotlety wraz z cebulą.
  5. 5. Jabłka myjemy, obieramy, wydrążamy i kroimy w kostkę.
  6. 6. Kapustę zalewamy niewielką ilością wody, gotujemy z jabłkami i mielonymi ziarnami jałowca.
  7. 7. Osobno gotujemy boczek.
  8. 8. Suszone śliwki moczymy, odsączamy i drylujemy.
  9. 9. Na smalcu zasmażamy mąkę.
  10. 10. Zasmażkę rozprowadzamy wywarem i dodajemy do kapusty z jabłkami.
  11. 11. Przyprawiamy cukrem i gotujemy.
  12. 12. Ugotowaną kapustę przekładamy na zrazy.
  13. 13. Na niej kładziemy plaster ugotowanego boczku i śliwkę.
  14. 14. Zwijamy i spinamy wykałaczkami.
  15. 15. Gotowe zrazy przekładamy do rondla i polewamy wywarem z gotowanego boczku.
  16. 16. Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.115