Zapiekanka z wołowiną i suszonymi grzybami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.89
9
Średnia 2.89 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekanka z wołowiną i suszonymi grzybami
  1. 1. Umytą wołowinę kroimy na kawałki. Obsmażamy na patelni.
  2. 2. Oczyszczone warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Każde warzywo smażymy oddzielnie. Następnie dodajemy wołowinę.
  3. 3. Na patelni zrumieniamy mąkę.
  4. 4. Namoczone grzyby gotujemy w wodzie.
  5. 5. Wołowinę wraz z warzywami zalewamy powstałym wywarem grzybowym,grzyby kroimy w paski, dodajemy śmietanę rozmieszaną z mąką, przecier pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem, dusimy.
  6. 6. Przed podaniem dekorujemy siekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia kresowa
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.298