Zapiekanka z wołowiną i suszonymi grzybami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.89
9
Średnia 2.89 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekanka z wołowiną i suszonymi grzybami
  1. 1. Umytą wołowinę kroimy na kawałki. Obsmażamy na patelni.
  2. 2. Oczyszczone warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Każde warzywo smażymy oddzielnie. Następnie dodajemy wołowinę.
  3. 3. Na patelni zrumieniamy mąkę.
  4. 4. Namoczone grzyby gotujemy w wodzie.
  5. 5. Wołowinę wraz z warzywami zalewamy powstałym wywarem grzybowym,grzyby kroimy w paski, dodajemy śmietanę rozmieszaną z mąką, przecier pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem, dusimy.
  6. 6. Przed podaniem dekorujemy siekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia kresowa
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.822