Gulasz z mięsa jagnięcego

Gulasz z mięsa jagnięcego
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.33
3
Średnia 4.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jagnięcina  g  x  kcal = 0 kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Warzywa mrożone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gulasz z mięsa jagnięcego
  1. 1. Opłukaną i pokrojoną w kostkę jagnięcinę nacieramy czosnkiem, solą, pieprzem i mieloną papryką. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
    Opłukaną i pokrojoną w kostkę jagnięcinę nacieramy czosnkiem, solą, pieprzem i mieloną papryką. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
  2. 2. Obtaczamy kawałki mięsa w mące.
  3. 3. Cebule obieramy z łupin, płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
  4. 4. Obsmażamy jagnięcinę razem z cebulą na patelni, na rozgrzanym tłuszczu. Do zrumienionego mięsa dodajemy przecier, gorącą wodę, pokrojoną w kostkę paprykę i liść laurowy. Całość gotujemy na małym ogniu przez 1,5 godziny.
  5. 5. Dodajemy pokrojone w talarki ziemniaki i rozmrożone warzywa. Całość dusimy jeszcze przez 20 minut. Gulasz podajemy ze świeżym pieczywem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia żydowska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jagnięcina
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.882