Gulasz z mięsa jagnięcego

Gulasz z mięsa jagnięcego
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.33
3
Średnia 4.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jagnięcina  g  x  kcal = 0 kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Warzywa mrożone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gulasz z mięsa jagnięcego
  1. 1. Opłukaną i pokrojoną w kostkę jagnięcinę nacieramy czosnkiem, solą, pieprzem i mieloną papryką. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
    Opłukaną i pokrojoną w kostkę jagnięcinę nacieramy czosnkiem, solą, pieprzem i mieloną papryką. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
  2. 2. Obtaczamy kawałki mięsa w mące.
  3. 3. Cebule obieramy z łupin, płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
  4. 4. Obsmażamy jagnięcinę razem z cebulą na patelni, na rozgrzanym tłuszczu. Do zrumienionego mięsa dodajemy przecier, gorącą wodę, pokrojoną w kostkę paprykę i liść laurowy. Całość gotujemy na małym ogniu przez 1,5 godziny.
  5. 5. Dodajemy pokrojone w talarki ziemniaki i rozmrożone warzywa. Całość dusimy jeszcze przez 20 minut. Gulasz podajemy ze świeżym pieczywem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia żydowska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jagnięcina
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.831