Pierogi z mozzarellą i oliwkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto francuskie mrożone  g  x   kcal =  kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwka  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Pomidor suszony  g  x  kcal = 0 kcal
Kapary  g  x  kcal =  kcal
Orzech Pinii  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z mozzarellą i oliwkami
  1. 1. Ciasto francuskie rozwałkowujemy i wycinamy z niego kwadraciki o wymiarach około 10x10cm.
  2. 2. Mozzarellę oraz pomidory, oliwki (bez pestek), kapary i chili (oczyszczoną z gniazd nasiennych) kroimy w drobną kostkę i mieszamy z bazylią, startą skórką z cytryny oraz połową podsmażonych na maśle orzeszków.
  3. 3. Jeśli farsz tego wymaga dodajemy soli według własnego uznania.
  4. 4. Na powycinane wcześniej kwadraciki wykładamy farsz i sklejamy pierożki.
  5. 5. Każdy z kwadracików nakłuwamy widelcem i smarujemy żółtkami rozmieszanymi z wodą.
  6. 6. Wszystkie pierożki wykładamy na blachę, posypujemy rozmarynem oraz pozostałymi orzeszkami.
  7. 7. Następnie pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kaprys ~ Gość
wh0cd754266 acyclovir cream price nexium price
wh0cd901225 eldepryl without prescription buy renagel revatio
невидимый бюстгальтер fly bra http://fly-bra-bay.ru/flybra-video2.jpg ...
wh0cd187426 cost of zoloft
wh0cd505227 trazodone price buy vermox
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.916