Pierogi z mozzarellą i oliwkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto francuskie mrożone  g  x   kcal =  kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwka  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Pomidor suszony  g  x  kcal = 0 kcal
Kapary  g  x  kcal =  kcal
Orzech Pinii  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z mozzarellą i oliwkami
  1. 1. Ciasto francuskie rozwałkowujemy i wycinamy z niego kwadraciki o wymiarach około 10x10cm.
  2. 2. Mozzarellę oraz pomidory, oliwki (bez pestek), kapary i chili (oczyszczoną z gniazd nasiennych) kroimy w drobną kostkę i mieszamy z bazylią, startą skórką z cytryny oraz połową podsmażonych na maśle orzeszków.
  3. 3. Jeśli farsz tego wymaga dodajemy soli według własnego uznania.
  4. 4. Na powycinane wcześniej kwadraciki wykładamy farsz i sklejamy pierożki.
  5. 5. Każdy z kwadracików nakłuwamy widelcem i smarujemy żółtkami rozmieszanymi z wodą.
  6. 6. Wszystkie pierożki wykładamy na blachę, posypujemy rozmarynem oraz pozostałymi orzeszkami.
  7. 7. Następnie pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
wh0cd455598 amoxicillin fluoxetine nexium eurax clonidine
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.454