Wołowina peklowana

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mostek wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
E252 Azotan potasu  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Gorczyca czarna  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wołowina peklowana
  1. 1. W misce mieszamy sól, saletrę, cukier, kolendrę, ziele angielskie, gorczycę, pieprz czarny i liść laurowy. Mieszankę ziół wraz z wodą gotujemy na średnim ogniu.
  2. 2. Mostek wołowy umieszczamy w kamiennym naczyniu i zalewamy go przygotowaną marynatą, dodajemy ząbki czosnku. Na mięso kładziemy talerz i dociskamy ciężkim przedmiotem. Przykrywamy gazą i obwiązujemy sznurkiem. Tak przygotowane mięso w zalewie odstawiamy na 12 dni w chłodne miejsce.
  3. 3. Po upływie tego czasu, opłukaną z marynaty wołowinę, gotujemy w garnku, na małym ogniu razem z selerem i cebulą.
  4. 4. Po 3 godzinach odsączone mięso kroimy na plastry.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie Marynowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.187