Wołowina peklowana

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mostek wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
E252 Azotan potasu  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Gorczyca czarna  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wołowina peklowana
  1. 1. W misce mieszamy sól, saletrę, cukier, kolendrę, ziele angielskie, gorczycę, pieprz czarny i liść laurowy. Mieszankę ziół wraz z wodą gotujemy na średnim ogniu.
  2. 2. Mostek wołowy umieszczamy w kamiennym naczyniu i zalewamy go przygotowaną marynatą, dodajemy ząbki czosnku. Na mięso kładziemy talerz i dociskamy ciężkim przedmiotem. Przykrywamy gazą i obwiązujemy sznurkiem. Tak przygotowane mięso w zalewie odstawiamy na 12 dni w chłodne miejsce.
  3. 3. Po upływie tego czasu, opłukaną z marynaty wołowinę, gotujemy w garnku, na małym ogniu razem z selerem i cebulą.
  4. 4. Po 3 godzinach odsączone mięso kroimy na plastry.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie Marynowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
wh0cd457830 Revia Online
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.198