Rolada wołowa po cieszyńsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Ogórek kiszony  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wieprzowy wędzony  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada wołowa po cieszyńsku
  1. 1. Wołowinę myjemy, usuwamy z niej ścięgna, kroimy na porcje i rozbijamy.
  2. 2. Przyprawiamy solą oraz pieprzem.
  3. 3. Ogórki kroimy wzdłuż.
  4. 4. Cebule obieramy, myjemy i kroimy w krążki.
  5. 5. Na każdym plastrze wołowiny kładziemy niewielki plaster wędzonego boczku, kawałek ogórka kiszonego i krążek cebuli.
  6. 6. Zwijamy mięso w rulony i panierujemy w mące.
  7. 7. Smażymy na rozgrzanym smalcu.
  8. 8. Resztę cebuli drobno kroimy i podsmażamy.
  9. 9. Do rondla przekładamy zrazy i cebulę. Podlewamy wodą i dusimy przez godzinę.
  10. 10. Śmietanę i pozostałą mąkę mieszamy i dodajemy do sosu spod zrazów. Zagotowujemy.
  11. 11. Przed podaniem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Śląska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kaprys ~ Gość
wh0cd244674 buy claritin dulcolax femara geriforte calan sr buy prevacid
wh0cd897376 where to buy vermox where to buy prednisone online without a script cymbalta advair
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.558