Duszone pulpety

Duszone pulpety
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
3
Średnia 3.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa typu jarzynka  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa maggi  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Duszone pulpety
  1. 1. Mięso płuczemy, odsączamy z wody i mielimy przez maszynkę do mięsa 2 razy.
    Mięso płuczemy, odsączamy z wody i mielimy przez maszynkę do mięsa 2 razy.
  2. 2. Dodajemy słoninę, pokrojone w talarki ziemniaki, jajo, sól, mąkę i wszystko dokładnie mieszamy.
  3. 3. Formujemy małe pulpety, wkładamy do gorącej wody, gotujemy na małym ogniu przez około 10 min, aż kulki wypłyną na powierzchnię.
  4. 4. Po upływie tego czasu pulpety odcedzamy i odsączamy.
  5. 5. Na patelni, na mocno rozgrzanym oleju, smażymy cebulę, dodajemy łyżeczkę cukru i przyprawę jarzynkę.
  6. 6. Wlewamy sos sojowy, przyprawę maggi i dalej smażymy, nie przerywając mieszania.
  7. 7. Ugotowane pulpety wrzucamy do cebuli i posypujemy pieprzem.
  8. 8. Dusimy całość pod przykryciem na małym ogniu jeszcze przez 2 min.
  9. 9. Pulpety podajemy na gorącym talerzu, z ryżem ugotowanym na sypko.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.819