Spody do kruchych babeczek

Spody do kruchych babeczek
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Spody do kruchych babeczek
  1. 1. Foremki do ciastek smarujemy 20g masła.
    Foremki do ciastek smarujemy 20g masła.
  2. 2. Mąkę przesiewamy przez sito na stolnicę i siekamy z tłuszczem.
  3. 3. Przesiewamy cukier puder i dodajemy do mąki z masłem.
  4. 4. Skorupki jaj myjemy dokładnie w ciepłej wodzie i oddzielamy żółtka od białek.
  5. 5. Żółtka dodajemy do masy, następnie wsypujemy cukier waniliowy. Szybko wygniatamy ciasto i odstawiamy na 15 minut w chłodnym miejscu lub w lodówce.
  6. 6. Następnie rozwałkowujemy ciasto, przenosimy je na wałku i przykrywamy nim ustawione foremki. Silnie przyciskamy je do foremek tak, aby odcisnąć je na każdej z nich. Zdejmujemy okrawki.
  7. 7. Foremki z ciastem wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 10-15 minut, w temperaturze 180°C, na złoty kolor. Po upieczeniu wyjmujemy babeczki z foremek.
  8. 8. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i ozdabiamy świeżymi listkami mięty lub melisy cytrynowej.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.492