Spody do kruchych babeczek

Spody do kruchych babeczek
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Spody do kruchych babeczek
  1. 1. Foremki do ciastek smarujemy 20g masła.
    Foremki do ciastek smarujemy 20g masła.
  2. 2. Mąkę przesiewamy przez sito na stolnicę i siekamy z tłuszczem.
  3. 3. Przesiewamy cukier puder i dodajemy do mąki z masłem.
  4. 4. Skorupki jaj myjemy dokładnie w ciepłej wodzie i oddzielamy żółtka od białek.
  5. 5. Żółtka dodajemy do masy, następnie wsypujemy cukier waniliowy. Szybko wygniatamy ciasto i odstawiamy na 15 minut w chłodnym miejscu lub w lodówce.
  6. 6. Następnie rozwałkowujemy ciasto, przenosimy je na wałku i przykrywamy nim ustawione foremki. Silnie przyciskamy je do foremek tak, aby odcisnąć je na każdej z nich. Zdejmujemy okrawki.
  7. 7. Foremki z ciastem wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 10-15 minut, w temperaturze 180°C, na złoty kolor. Po upieczeniu wyjmujemy babeczki z foremek.
  8. 8. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i ozdabiamy świeżymi listkami mięty lub melisy cytrynowej.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd424990 prednisolone by mail
wh0cd588071 allopurinol diclofenac gel 3 resource retin-a atenolol tenormin prednisolone
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.042