Pierogi "cztery sery" na smażonych pomidorach

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ser Gorgonzola  g  x  kcal = 0 kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Ser bryndza  g  x  kcal = 0 kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Szałwia  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi "cztery sery" na smażonych pomidorach
  1. 1. Z przesianej mąki, czterech jaj oraz szczypty soli wyrabiamy ciasto, a następnie wałkujemy je i wycinamy z niego prostokąty.
  2. 2. Wszystkie pokruszone lub starte sery ucieramy razem z jednym jajkiem i szałwią na gładką masę.
  3. 3. Tak przygotowanym farszem wypełniamy wycięte kwadraciki i sklejamy pierogi.
  4. 4. Czosnek siekamy i smażymy na rozgrzanej oliwie, lecz niezbyt długo, aby nie zgorzkniał.
  5. 5. Pokrojone na grube plastry pomidory smażymy, od czasu do czasu poruszając patelnią, aby się nie przypaliły, a jednocześnie pilnując, by się nie rozpadły. Pod koniec smażenia solimy.
  6. 6. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku, aż do wypłynięcia.
  7. 7. Gotowe pierożki układamy na podsmażonych pomidorach, polewamy rozgrzaną oliwą z czosnkiem i posypujemy rozmarynem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd642442 atarax for children crestor allopurinol zyloprim
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.918