Pierogi "cztery sery" na smażonych pomidorach

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ser Gorgonzola  g  x  kcal = 0 kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Ser bryndza  g  x  kcal = 0 kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Szałwia  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi "cztery sery" na smażonych pomidorach
  1. 1. Z przesianej mąki, czterech jaj oraz szczypty soli wyrabiamy ciasto, a następnie wałkujemy je i wycinamy z niego prostokąty.
  2. 2. Wszystkie pokruszone lub starte sery ucieramy razem z jednym jajkiem i szałwią na gładką masę.
  3. 3. Tak przygotowanym farszem wypełniamy wycięte kwadraciki i sklejamy pierogi.
  4. 4. Czosnek siekamy i smażymy na rozgrzanej oliwie, lecz niezbyt długo, aby nie zgorzkniał.
  5. 5. Pokrojone na grube plastry pomidory smażymy, od czasu do czasu poruszając patelnią, aby się nie przypaliły, a jednocześnie pilnując, by się nie rozpadły. Pod koniec smażenia solimy.
  6. 6. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku, aż do wypłynięcia.
  7. 7. Gotowe pierożki układamy na podsmażonych pomidorach, polewamy rozgrzaną oliwą z czosnkiem i posypujemy rozmarynem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.641