Mielona wołowina z zieloną fasolką

Mielona wołowina z zieloną fasolką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.2
5
Średnia 4.2 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Fasolka zielona  g  x   kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mielona wołowina z zieloną fasolką
  1. 1. W rondlu rozgrzewamy olej.
    W rondlu rozgrzewamy olej.
  2. 2. Podsmażamy zmieloną wołowinę.
  3. 3. Dodajemy roztarty czosnek, imbir, cebulę pokrojoną w plasterki.
  4. 4. Smażymy na dużym ogniu przez 3 min., stale mieszając.
  5. 5. Zmniejszamy ogień i dodajemy obgotowaną fasolkę.
  6. 6. Wlewamy rosół, sos sojowy, doprawiamy posiekaną pietruszką, listkiem laurowym, solą i pieprzem.
  7. 7. Dusimy na małym ogniu przez 30 min.
  8. 8. Podajemy na ciepło, z ryżem ugotowanym na sypko lub bułeczkami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia chińska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.717