Mielona wołowina z zieloną fasolką

Mielona wołowina z zieloną fasolką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.2
5
Średnia 4.2 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Fasolka zielona  g  x   kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mielona wołowina z zieloną fasolką
  1. 1. W rondlu rozgrzewamy olej.
    W rondlu rozgrzewamy olej.
  2. 2. Podsmażamy zmieloną wołowinę.
  3. 3. Dodajemy roztarty czosnek, imbir, cebulę pokrojoną w plasterki.
  4. 4. Smażymy na dużym ogniu przez 3 min., stale mieszając.
  5. 5. Zmniejszamy ogień i dodajemy obgotowaną fasolkę.
  6. 6. Wlewamy rosół, sos sojowy, doprawiamy posiekaną pietruszką, listkiem laurowym, solą i pieprzem.
  7. 7. Dusimy na małym ogniu przez 30 min.
  8. 8. Podajemy na ciepło, z ryżem ugotowanym na sypko lub bułeczkami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia chińska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd487469 yasmin buy propecia where can i buy albendazole atenolol chlorthalidone buy motilium
wh0cd144931 tenormin acomplia 20mg rimonabant ebaylevaquin zithromax
wh0cd583364 prazosin for ptsd
wh0cd455504 buy phenergan adalat online lisinopril nolvadex antabuse
wh0cd423536 cheap omnicef
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.016