Boćwina na ostro z ziemniakami

Boćwina na ostro z ziemniakami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Boćwina  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula dymka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mleczko kokosowe niesłodzone  g  x   kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Jogurt naturalny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Gorczyca żółta  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Boćwina na ostro z ziemniakami
  1. 1. Liście boćwiny myjemy i kroimy w paski.
    Liście boćwiny myjemy i kroimy w paski.
  2. 2. Dymkę kroimy na plasterki, a czosnek i cebulę bardzo drobno siekamy.
  3. 3. Umyte, przekrojone na pół i posmarowane oliwą ziemniaki układamy na blasze przecięciem do góry. Tak przygotowane pieczemy w rozgrzanym do 200ºC piekarniku przez około 20 minut.
  4. 4. Większą część oliwy łączymy z 1 łyżeczką curry, chili i solą. Sosem smarujemy ziemniaki podczas pieczenia.
  5. 5. Na pozostałej ilości tłuszczu smażymy boćwinę. Po 5 minutach wyjmujemy ją z oliwy.
  6. 6. Na patelni rumienimy nasiona kolendry i gorczycy. Po minucie dodajemy cebulę i smażymy. Po 5 minutach wkładamy boćwinę i całość podsmażamy jeszcze 2 minuty.
  7. 7. Następnie dodajemy mleczko kokosowe, gorącą wodę (100ml), czosnek, pozostałą ilość curry, sok z cytryny i cukier.
  8. 8. Całość dusimy na małym ogniu przez 10 minut.
  9. 9. Dodajemy dymkę i dusimy kolejne 10 min.
  10. 10. Na samym końcu doprawiamy solą oraz pieprzem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa ziemniaki
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.765