Pierogi z kapustą i białym serem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor suszony  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z kapustą i białym serem
  1. 1. Z kapusty usuwamy głąb oraz zewnętrzne liście, a następnie gotujemy w osolonym wrzątku.
  2. 2. Cebulę drobno kroimy i smażymy na maśle.
  3. 3. Ugotowaną kapustę siekamy, dodajemy do cebuli i razem smażymy. Pod koniec dodajemy posiekane suszone pomidory. Całość dusimy pod przykryciem.
  4. 4. Do ostudzonej kapusty dodajemy zmielony biały ser, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
  5. 5. Rozwałkowujemy ciasto na pierogi. Wycinamy z niego krążki.
  6. 6. Na krążki nakładamy farsz, sklejamy i przykrywamy lnianą ściereczką.
  7. 7. Po pół godzinie pierogi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Kiedy pierogi wypłyną gotujemy je jeszcze 3-4 minuty, a następnie odławiamy łyżką cedzakową.
  8. 8. Tuż przed podaniem rumienimy bułkę tartą na maśle i polewamy nią pierogi.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.824