Pierogi z kapustą i białym serem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor suszony  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z kapustą i białym serem
  1. 1. Z kapusty usuwamy głąb oraz zewnętrzne liście, a następnie gotujemy w osolonym wrzątku.
  2. 2. Cebulę drobno kroimy i smażymy na maśle.
  3. 3. Ugotowaną kapustę siekamy, dodajemy do cebuli i razem smażymy. Pod koniec dodajemy posiekane suszone pomidory. Całość dusimy pod przykryciem.
  4. 4. Do ostudzonej kapusty dodajemy zmielony biały ser, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
  5. 5. Rozwałkowujemy ciasto na pierogi. Wycinamy z niego krążki.
  6. 6. Na krążki nakładamy farsz, sklejamy i przykrywamy lnianą ściereczką.
  7. 7. Po pół godzinie pierogi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Kiedy pierogi wypłyną gotujemy je jeszcze 3-4 minuty, a następnie odławiamy łyżką cedzakową.
  8. 8. Tuż przed podaniem rumienimy bułkę tartą na maśle i polewamy nią pierogi.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.699