Pączki z cukrem pudrem

Pączki z cukrem pudrem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Marmolada z wiśni  g  x   kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pączki z cukrem pudrem
  1. 1. Mąkę przesiewamy przez sito. Drożdże rozkruszamy i dodajemy letnie mleko, łyżkę cukru i mąki. Wszystkie składniki mieszamy. Tak sporządzony rozczyn przykrywamy ścierką i pozostawiamy w ciepłym miejscu.
    Mąkę przesiewamy przez sito. Drożdże rozkruszamy i dodajemy letnie mleko, łyżkę cukru i mąki. Wszystkie składniki mieszamy. Tak sporządzony rozczyn przykrywamy ścierką i pozostawiamy w ciepłym miejscu.
  2. 2. Żółtka ucieramy z cukrem. Do drożdży dodajemy pozostałą mąkę, roztarte żółtka, letnie mleko i wanilię. Całość wyrabiamy do momentu pojawienia się pęcherzy powietrza.
  3. 3. Wlewamy 100ml oleju i wyrabiamy ciasto aż zacznie odchodzić od ścian naczynia. Postawiamy je w ciepłym miejscu, żeby ponownie wyrosło.
  4. 4. Kiedy ciasto wyrośnie, rozwałkowujemy je na grubość ok. 1cm i za pomocą szklanki wycinamy z niego krążki.
  5. 5. Na co drugi krążek nakładamy marmoladę i przykrywamy go krążkiem bez marmolady. Na koniec sklejamy brzegi krążków i układamy je na obsypaną mąką stolnicę.
  6. 6. W głębokim naczyniu podgrzewamy olej. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy pączki. Gdy wypłynie obracamy go na drugą stronę.
  7. 7. Gotowe pączki wyjmujemy na bibułę i odsączamy z tłuszczu. Podajemy na półmisku i posypane cukrem pudrem.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.989