Pączki z cukrem pudrem

Pączki z cukrem pudrem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Marmolada z wiśni  g  x   kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pączki z cukrem pudrem
  1. 1. Mąkę przesiewamy przez sito. Drożdże rozkruszamy i dodajemy letnie mleko, łyżkę cukru i mąki. Wszystkie składniki mieszamy. Tak sporządzony rozczyn przykrywamy ścierką i pozostawiamy w ciepłym miejscu.
    Mąkę przesiewamy przez sito. Drożdże rozkruszamy i dodajemy letnie mleko, łyżkę cukru i mąki. Wszystkie składniki mieszamy. Tak sporządzony rozczyn przykrywamy ścierką i pozostawiamy w ciepłym miejscu.
  2. 2. Żółtka ucieramy z cukrem. Do drożdży dodajemy pozostałą mąkę, roztarte żółtka, letnie mleko i wanilię. Całość wyrabiamy do momentu pojawienia się pęcherzy powietrza.
  3. 3. Wlewamy 100ml oleju i wyrabiamy ciasto aż zacznie odchodzić od ścian naczynia. Postawiamy je w ciepłym miejscu, żeby ponownie wyrosło.
  4. 4. Kiedy ciasto wyrośnie, rozwałkowujemy je na grubość ok. 1cm i za pomocą szklanki wycinamy z niego krążki.
  5. 5. Na co drugi krążek nakładamy marmoladę i przykrywamy go krążkiem bez marmolady. Na koniec sklejamy brzegi krążków i układamy je na obsypaną mąką stolnicę.
  6. 6. W głębokim naczyniu podgrzewamy olej. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy pączki. Gdy wypłynie obracamy go na drugą stronę.
  7. 7. Gotowe pączki wyjmujemy na bibułę i odsączamy z tłuszczu. Podajemy na półmisku i posypane cukrem pudrem.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd457836 avodart is albenza over the counter buy doxycycline 100mg bupropion levaquin avodart ...
wh0cd423873 buy levothyroxine amitriptyline without a prescription
wh0cd32027 RETIN A MICRO
wh0cd481456 additional info price of celebrex
wh0cd240401 continue suhagra
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.752