Pierogi ze słodką kapustą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi ze słodką kapustą
  1. 1. Grzyby gotujemy w nieosolonej wodzie.
  2. 2. Kapustę obieramy ze zbędnych liści i gotujemy w osolonej wodzie.
  3. 3. Kiedy będzie na wpół miękka studzimy ją, drobno siekamy i dusimy na maśle razem z posiekaną cebulą.
  4. 4. Przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie dodajemy ugotowane i pokrojone w kostkę grzyby oraz wywar.
  5. 5. Gotujemy do wyparowania nadmiaru wody.
  6. 6. Pod koniec gotowania dodajemy ugotowane na twardo i posiekane jajo.
  7. 7. Następnie rozwałkowujemy ciasto. Z rozwałkowanych placków ciasta wycinamy za pomocą szklanki krążki.
  8. 8. Na krążki nakładamy farsz, sklejamy i przykrywamy lnianą ściereczką.
  9. 9. Po pół godzinie pierogi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Kiedy pierogi wypłyną gotujemy je jeszcze 3-4 minuty i odławiamy łyżką cedzakową.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Podlasia i Polesia
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.873