Pierogi ze słodką kapustą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi ze słodką kapustą
  1. 1. Grzyby gotujemy w nieosolonej wodzie.
  2. 2. Kapustę obieramy ze zbędnych liści i gotujemy w osolonej wodzie.
  3. 3. Kiedy będzie na wpół miękka studzimy ją, drobno siekamy i dusimy na maśle razem z posiekaną cebulą.
  4. 4. Przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie dodajemy ugotowane i pokrojone w kostkę grzyby oraz wywar.
  5. 5. Gotujemy do wyparowania nadmiaru wody.
  6. 6. Pod koniec gotowania dodajemy ugotowane na twardo i posiekane jajo.
  7. 7. Następnie rozwałkowujemy ciasto. Z rozwałkowanych placków ciasta wycinamy za pomocą szklanki krążki.
  8. 8. Na krążki nakładamy farsz, sklejamy i przykrywamy lnianą ściereczką.
  9. 9. Po pół godzinie pierogi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Kiedy pierogi wypłyną gotujemy je jeszcze 3-4 minuty i odławiamy łyżką cedzakową.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Podlasia i Polesia
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd642442 atarax for children crestor allopurinol zyloprim
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.165