Wołowina z kalafiorem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwica wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa maggi  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wołowina z kalafiorem
  1. 1. Przygotowujemy marynatę, mieszamy łyżkę sosu sojowego, łyżeczkę przyprawy maggi, łyżkę wódki, łyżkę mąki ziemniaczanej, cukier i 4 łyżki oleju.
  2. 2. Mięso kroimy w bardzo cienkie paseczki i polewamy marynatą.
  3. 3. Mieszamy łyżkę sosu sojowego, łyżeczkę przyprawy maggi, dwie łyżki wody, cukier i łyżkę mąki ziemniaczanej. Po wymieszaniu wszystkich składników sosu, odstawiamy go.
  4. 4. Na mocno rozgrzanej patelni smażymy mięso przez około dwie minuty, stale mieszając.
  5. 5. Przekładamy wołowinę na talerz.
  6. 6. Na tę samą patelnię wlewamy dwie łyżki oleju i smażymy na nim różyczki kalafiora.
  7. 7. Do kalafiora dokładamy mięso i dalej smażymy, delikatnie je mieszając.
  8. 8. Wlewamy sos. Mieszamy wszystkie składniki ze sobą i doprawiamy solą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa wołowina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd423535 metformin without a prescriptions online tetracycline clindamycin hcl 300 mg ...
wh0cd7982 purchase lynoral
wh0cd775159 buy zestoretic
wh0cd839115 Trazodone Hydrochloride
wh0cd989844 prozac levaquin where to buy tadalafil online ventolin augmentin pill
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.341