Pierogi z kapustą kwaszoną i mięsem

Pierogi z kapustą kwaszoną i mięsem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Boczek wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z kapustą kwaszoną i mięsem
  1. 1. Z mąki, jednego jaja i soli zagniatamy ciasto. Dolewamy stopniowo wodę. Dobrze wyrobione ciasto jest elastyczne, gładkie i nie lepi się do rąk.
    Z mąki, jednego jaja i soli zagniatamy ciasto. Dolewamy stopniowo wodę. Dobrze wyrobione ciasto jest elastyczne, gładkie i nie lepi się do rąk.
  2. 2. Kapustę odsączamy, płuczemy (aż przestanie być kwaśna). Drobno kroimy. Zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy.
  3. 3. Boczek drobno kroimy, wytapiamy z niego skwarki i odławiamy je.
  4. 4. Mięso wieprzowe myjemy, osuszamy i kroimy na niewielkie kawałki. Obsmażamy na tłuszczu pozostałym z wytopienia skwarek.
  5. 5. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę. Dusimy pod przykryciem do miękkości, następnie odstawiamy do przestygnięcia.
  6. 6. Ugotowaną kapustę odcedzamy, odciskamy, usuwamy ziele angielskie i liście laurowe.
  7. 7. Dodajemy skwarki z boczku.
  8. 8. Mięso mielimy i mieszamy z kapustą i jajkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  9. 9. Przygotowane ciasto na pierogi rozwałkowujemy na cienki placek. Wycinamy z niego krążki, napełniamy farszem i mocno sklejamy brzegi.
  10. 10. Pierogi wrzucamy na gotującą się, osoloną wodę z dodatkiem oleju. Gotujemy, aż wypłyną na wierzch i wyławiamy łyżką cedzakową. Pierogi podajemy ze skwarkami i cebulą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia Podlasia i Polesia
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.843