Orientalne chilli

Orientalne chilli
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.8
5
Średnia 3.8 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciecierzyca  g  x  kcal = 0 kcal
Soczewica czerwona  g  x  kcal = 0 kcal
Soja  g  x  kcal = 0 kcal
Fasola Kidney  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kmin  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Orientalne chilli
  1. 1. Ciecierzycę zalewamy wodą i odstawiamy na 12 godzin.
    Ciecierzycę zalewamy wodą i odstawiamy na 12 godzin.
  2. 2. Po upływie tego czasu odcedzamy i gotujemy na dużym ogniu, w świeżej wodzie. Po 10 minutach zmniejszamy ogień i dusimy kolejne 45 minut.
  3. 3.  Moczymy soję w bulionie doprawionym szczyptą chilli i zmiażdżonym ząbkiem czosnku.
  4. 4. Czerwoną soczewicę gotujemy na półmiękko i odsączamy.
  5. 5. Fasolę z puszki odcedzamy.
  6. 6. Cebule i resztę czosnku kroimy w kostkę.
  7. 7. Siekamy paprykę chilli, a seler i cukinię kroimy na plasterki.
  8. 8. Ścieramy marchew na tarce.
  9. 9. Oczyszczoną z nasion paprykę kroimy w paski.
  10. 10. Zrumieniamy cebulę na oliwie i dodajemy czosnek, papryczkę chilli, mieloną paprykę, kmin i krótko podsmażamy.
  11. 11. Dodajemy przecier pomidorowy, wino, bulion i seler. Całość dusimy na małym ogniu.
  12. 12. W międzyczasie podsmażamy marchewkę, paprykę i cukinię. Warzywa dodajemy do sosu i dusimy na małym ogniu.
  13. 13. Smażymy soję i dodajemy do chilli wraz z ciecierzycą.
  14. 14. Doprawiamy koncentratem pomidorowym, miodem, mielonym chilli, solą i pieprzem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia indyjska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.096