Orientalne chilli

Orientalne chilli
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.8
5
Średnia 3.8 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciecierzyca  g  x  kcal = 0 kcal
Soczewica czerwona  g  x  kcal = 0 kcal
Soja  g  x  kcal = 0 kcal
Fasola Kidney  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kmin  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Orientalne chilli
  1. 1. Ciecierzycę zalewamy wodą i odstawiamy na 12 godzin.
    Ciecierzycę zalewamy wodą i odstawiamy na 12 godzin.
  2. 2. Po upływie tego czasu odcedzamy i gotujemy na dużym ogniu, w świeżej wodzie. Po 10 minutach zmniejszamy ogień i dusimy kolejne 45 minut.
  3. 3.  Moczymy soję w bulionie doprawionym szczyptą chilli i zmiażdżonym ząbkiem czosnku.
  4. 4. Czerwoną soczewicę gotujemy na półmiękko i odsączamy.
  5. 5. Fasolę z puszki odcedzamy.
  6. 6. Cebule i resztę czosnku kroimy w kostkę.
  7. 7. Siekamy paprykę chilli, a seler i cukinię kroimy na plasterki.
  8. 8. Ścieramy marchew na tarce.
  9. 9. Oczyszczoną z nasion paprykę kroimy w paski.
  10. 10. Zrumieniamy cebulę na oliwie i dodajemy czosnek, papryczkę chilli, mieloną paprykę, kmin i krótko podsmażamy.
  11. 11. Dodajemy przecier pomidorowy, wino, bulion i seler. Całość dusimy na małym ogniu.
  12. 12. W międzyczasie podsmażamy marchewkę, paprykę i cukinię. Warzywa dodajemy do sosu i dusimy na małym ogniu.
  13. 13. Smażymy soję i dodajemy do chilli wraz z ciecierzycą.
  14. 14. Doprawiamy koncentratem pomidorowym, miodem, mielonym chilli, solą i pieprzem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia indyjska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.128