Wołowina z papryką

Wołowina z papryką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa maggi  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wołowina z papryką
  1. 1. Mąkę rozprowadzamy z wodą, dodajemy mieszankę imbiru i czosnku.
    Mąkę rozprowadzamy z wodą, dodajemy mieszankę imbiru i czosnku.
  2. 2. Polewamy marynatą pokrojoną wołowinę. Wszystko odstawiamy na godzinę.
  3. 3. Mięso smażymy na patelni, na mocno rozgrzanym oleju, na złoty kolor.
  4. 4. Usmażoną wołowinę wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz.
  5. 5. Na tę samą patelnię wkładamy pokrojone pomidory, paprykę oraz cebulę i smażymy na średnim ogniu przez dwie minuty, stale mieszając.
  6. 6. Wlewamy maggi i sos sojowy, wsypujemy cukier, sól, pieprz, wlewamy wino i dusimy.
  7. 7. Do przyrządzonego sosu wkładamy mięso, dusimy i cały czas mieszamy, żeby mięso nie przypaliło się.
  8. 8. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.727