Wołowina z papryką

Wołowina z papryką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa maggi  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wołowina z papryką
  1. 1. Mąkę rozprowadzamy z wodą, dodajemy mieszankę imbiru i czosnku.
    Mąkę rozprowadzamy z wodą, dodajemy mieszankę imbiru i czosnku.
  2. 2. Polewamy marynatą pokrojoną wołowinę. Wszystko odstawiamy na godzinę.
  3. 3. Mięso smażymy na patelni, na mocno rozgrzanym oleju, na złoty kolor.
  4. 4. Usmażoną wołowinę wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz.
  5. 5. Na tę samą patelnię wkładamy pokrojone pomidory, paprykę oraz cebulę i smażymy na średnim ogniu przez dwie minuty, stale mieszając.
  6. 6. Wlewamy maggi i sos sojowy, wsypujemy cukier, sól, pieprz, wlewamy wino i dusimy.
  7. 7. Do przyrządzonego sosu wkładamy mięso, dusimy i cały czas mieszamy, żeby mięso nie przypaliło się.
  8. 8. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.121