Czulent z knedlem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
3
Średnia 3 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łata wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Fasola biała  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Czulent z knedlem
  1. 1. Przebraną, wypłukaną fasolę moczymy w wodzie przez całą noc.
  2. 2. W szerokim rondlu podgrzewamy 0,25 szklanki sklarowanego masła.
  3. 3. Do gorącego tłuszczu wrzucamy mięso i rumienimy.
  4. 4. Zrumienioną z dwóch stron łatę wołową mieszamy z połówkami ziemniaków i pokrojoną w plastry cebulą.
  5. 5. Całość doprawiamy 2 łyżeczkami soli i pieprzu.
  6. 6. Roztrzepane jaja łączymy z resztą tłuszczu, łyżeczką soli oraz bułką tartą.
  7. 7. Z powstałej masy formujemy kule i wrzucamy do mięsa z ziemniakami.
  8. 8. Do garnka wrzucamy również namoczoną fasolę i podlewamy wodą.
  9. 9. Całość przykrywamy pokrywką i wstawiamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika.
  10. 10. Czulent pieczemy przez 3,5 godziny.
  11. 11. Podajemy z dowolną surówką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia żydowska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd424990 prednisolone by mail
wh0cd588071 allopurinol diclofenac gel 3 resource retin-a atenolol tenormin prednisolone
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.595