Czulent z knedlem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
3
Średnia 3 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łata wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Fasola biała  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Czulent z knedlem
  1. 1. Przebraną, wypłukaną fasolę moczymy w wodzie przez całą noc.
  2. 2. W szerokim rondlu podgrzewamy 0,25 szklanki sklarowanego masła.
  3. 3. Do gorącego tłuszczu wrzucamy mięso i rumienimy.
  4. 4. Zrumienioną z dwóch stron łatę wołową mieszamy z połówkami ziemniaków i pokrojoną w plastry cebulą.
  5. 5. Całość doprawiamy 2 łyżeczkami soli i pieprzu.
  6. 6. Roztrzepane jaja łączymy z resztą tłuszczu, łyżeczką soli oraz bułką tartą.
  7. 7. Z powstałej masy formujemy kule i wrzucamy do mięsa z ziemniakami.
  8. 8. Do garnka wrzucamy również namoczoną fasolę i podlewamy wodą.
  9. 9. Całość przykrywamy pokrywką i wstawiamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika.
  10. 10. Czulent pieczemy przez 3,5 godziny.
  11. 11. Podajemy z dowolną surówką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia żydowska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.895