Wołowina po pekińsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mostek wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa maggi  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wołowina po pekińsku
  1. 1. Mostek wołowy płuczemy i osuszamy czystą ścierką.
  2. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy mięso i smażymy na dużym ogniu aż będzie zarumienione ze wszystkich stron.
  3. 3. Wyjmujemy i osączamy z oleju.
  4. 4. Usmażone mięso wkładamy do dużego garnka i zalewamy wrzącą wodą tak, aby przykryła mięso.
  5. 5. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 2 minuty na dużym ogniu.
  6. 6. Odcedzamy mięso, przekładamy do naczynia żaroodpornego lub rondla ze szczelną pokrywką.
  7. 7. Wlewamy sos sojowy, przyprawę maggi, wódkę i dwie szklanki wody.
  8. 8. Cebulę obieramy, kroimy i wrzucamy do mięsa, dodajemy czosnek, imbir, cukier i sól.
  9. 9. Wstawiamy potrawę do piekarnika nagrzanego do 190°C. Pieczemy przez 30 minut, zmniejszamy temperaturę do 170°C i pieczemy przez 3 godziny.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.947