Wołowina po pekińsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mostek wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa maggi  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wołowina po pekińsku
  1. 1. Mostek wołowy płuczemy i osuszamy czystą ścierką.
  2. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy mięso i smażymy na dużym ogniu aż będzie zarumienione ze wszystkich stron.
  3. 3. Wyjmujemy i osączamy z oleju.
  4. 4. Usmażone mięso wkładamy do dużego garnka i zalewamy wrzącą wodą tak, aby przykryła mięso.
  5. 5. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 2 minuty na dużym ogniu.
  6. 6. Odcedzamy mięso, przekładamy do naczynia żaroodpornego lub rondla ze szczelną pokrywką.
  7. 7. Wlewamy sos sojowy, przyprawę maggi, wódkę i dwie szklanki wody.
  8. 8. Cebulę obieramy, kroimy i wrzucamy do mięsa, dodajemy czosnek, imbir, cukier i sól.
  9. 9. Wstawiamy potrawę do piekarnika nagrzanego do 190°C. Pieczemy przez 30 minut, zmniejszamy temperaturę do 170°C i pieczemy przez 3 godziny.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.566