Wołowina po pekińsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mostek wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa maggi  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wołowina po pekińsku
  1. 1. Mostek wołowy płuczemy i osuszamy czystą ścierką.
  2. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy mięso i smażymy na dużym ogniu aż będzie zarumienione ze wszystkich stron.
  3. 3. Wyjmujemy i osączamy z oleju.
  4. 4. Usmażone mięso wkładamy do dużego garnka i zalewamy wrzącą wodą tak, aby przykryła mięso.
  5. 5. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 2 minuty na dużym ogniu.
  6. 6. Odcedzamy mięso, przekładamy do naczynia żaroodpornego lub rondla ze szczelną pokrywką.
  7. 7. Wlewamy sos sojowy, przyprawę maggi, wódkę i dwie szklanki wody.
  8. 8. Cebulę obieramy, kroimy i wrzucamy do mięsa, dodajemy czosnek, imbir, cukier i sól.
  9. 9. Wstawiamy potrawę do piekarnika nagrzanego do 190°C. Pieczemy przez 30 minut, zmniejszamy temperaturę do 170°C i pieczemy przez 3 godziny.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.197