Nadziewane bakłażany

Nadziewane bakłażany
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.4
5
Średnia 3.4 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Bakłażan  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Kasza bulghur  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Kmin  g  x  kcal =  kcal
Ocet balsamiczny  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Ser Feta  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Twaróg z cukrem  g  x   kcal =  kcal
Nasiona kopru ogrodowego  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Nadziewane bakłażany
  1. 1. Bakłażany kroimy na połówki. Wydrążamy środki, pozostawiając około centymetrową ściankę.
    Bakłażany kroimy na połówki. Wydrążamy środki, pozostawiając około centymetrową ściankę.
  2. 2. Bakłażany podsmażamy z obu stron na rozgrzanej oliwie. Miąższ rozdrabniamy i również podsmażamy.
  3. 3. Cebulę siekamy i dzielimy na dwie porcje.
  4. 4. Podsmażamy jedną porcję, dodajemy do niej czosnek, nasiona kopru, sól, pieprz i kaszę. Cały czas mieszamy i smażymy przez 2 minuty.
  5. 5. Wlewamy bulion. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i dusimy przez pół godziny, aż kasza spęcznieje.
  6. 6. Dodajemy do kaszy połowę rozkruszonej fety.
  7. 7. Mieszamy całość z miąższem bakłażana i 1/3 drobno posiekanej natki pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem.
  8. 8. Połówki bakłażanów nadziewamy otrzymaną masą, a następnie wkładamy do rozgrzanego do 200° C piekarnika na około 15 minut.
  9. 9. Zarumieniamy drugą porcję cebuli, dodajemy wyciśnięty czosnek, po 2 łyżeczki tymianku i kminu oraz cynamon. Parę minut podsmażamy.
  10. 10. Dodajemy pomidory razem z marynatą, dodajemy 100ml bulionu i wlewamy wino. Całość gotujemy na małym ogniu.
  11. 11. Tak powstały sos mieszamy z miodem oraz octem balsamicznym i wsypujemy rodzynki. Gotujemy na małym ogniu.
  12. 12. Resztę fety mieszamy z twarożkiem, doprawiamy natką, solą i pieprzem.
  13. 13. Tak przygotowaną masę rozprowadzamy na upieczonych bakłażanach. Całość zapiekamy jeszcze przez 15 minut.
  14. 14. Niewielkie ilości sosu pomidorowego rozlewamy na talerze. Wykładamy na niego połówki upieczonych bakłażanów.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.404