Risotto di Zucca

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dynia  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Cebula dymka  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Risotto di Zucca
  1. 1. Ścieramy 2/3 dyni na tarce, resztę kroimy w kostkę.
  2. 2. Kostki dyni smażymy 5 minut, doprawiamy solą i odstawiamy.
  3. 3. Rumienimy posiekaną cebulę na maśle. Dodajemy do niej startą dynię i całość smażymy. Po 3 minutach wsypujemy ryż i smażymy jeszcze przez 5-7 minut.
  4. 4. Całość zalewamy winem. Trzymamy na ogniu tak długo, aż ryż wchłonie całe wino.
  5. 5. Porcjami wlewamy ciepły bulion. Mieszamy do całkowitego odparowania płynu.
  6. 6. Po około 20 minutach dodajemy pokrojoną w krążki dymkę i startą marchewkę. Cały czas mieszamy. Dusimy 5 minut.
  7. 7. Pod koniec dodajemy usmażone kostki dyni i starty parmezan. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Omijać z daleka. Sprzedają stare ciasta. Już kilka razy nabralismy się.
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.982