Pierogi z mięsem i pieczarkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z mięsem i pieczarkami
  1. 1. Mięso dusimy w niewielkiej ilości wody, a pod koniec dodajemy włoszczyznę.
  2. 2. Całość dusimy do miękkości, a następnie odparowujemy.
  3. 3. Przestudzone mięso oraz włoszczyznę mielimy w maszynce i dodajemy posiekaną, podsmażoną wraz z pieczarkami na maśle cebulę.
  4. 4. Do masy dodajemy jajo, bułkę tartą, szczypior oraz natkę pietruszki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli masa okaże się za gęsta, możemy ją rozrzedzić bulionem.
  5. 5. Farsz układamy na przygotowanych z ciasta pierogowego krążkach, sklejamy i gotujemy we wrzątku z dodatkiem soli i oleju.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby mąka i produkty zbożowe wieprzowina wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
wh0cd455598 amoxicillin fluoxetine nexium eurax clonidine
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.958