Zrazy po luzońsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Szynka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ser Gouda  g  x  kcal = 0 kcal
Ogórek konserwowy  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czarne oliwki bez pestek  g  x  kcal = 0 kcal
Sok pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy po luzońsku
  1. 1. Mięso wołowe kroimy na cienkie płaty.
  2. 2. W głębokiej salaterce mieszamy szynkę, ser, ogórki, oliwki z łyżką sosu sojowego, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  3. 3. Płaty mięsa mocno rozbijamy tłuczkiem i smarujemy przygotowanym farszem.
  4. 4. Na każdym płacie kładziemy ćwiartkę jaja ugotowanego na twardo, zawijamy w rulon i związujemy nitką.
  5. 5. Przygotowane zrazy wkładamy do głębokiego garnka, zalewamy wodą, octem i sokiem pomidorowym, dodajemy cebulę, czosnek, liść laurowy i łyżkę sosu sojowego, posypujemy solą i pieprzem.
  6. 6. Gotujemy pod przykryciem, na średnim ogniu przez godzinę do momentu aż mięso będzie miękkie.
  7. 7. Mąkę rozprowadzamy 2 łyżkami wody i wlewamy do garnka.
  8. 8. Mieszamy do momentu aż powstanie gęsty jednolity sos.
  9. 9. Dusimy na małym ogniu przez 3 minuty.
  10. 10. Zrazy przekładamy na gorący półmisek i kroimy w krążki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.613