Zrazy po luzońsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Szynka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ser Gouda  g  x  kcal = 0 kcal
Ogórek konserwowy  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czarne oliwki bez pestek  g  x  kcal = 0 kcal
Sok pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy po luzońsku
  1. 1. Mięso wołowe kroimy na cienkie płaty.
  2. 2. W głębokiej salaterce mieszamy szynkę, ser, ogórki, oliwki z łyżką sosu sojowego, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  3. 3. Płaty mięsa mocno rozbijamy tłuczkiem i smarujemy przygotowanym farszem.
  4. 4. Na każdym płacie kładziemy ćwiartkę jaja ugotowanego na twardo, zawijamy w rulon i związujemy nitką.
  5. 5. Przygotowane zrazy wkładamy do głębokiego garnka, zalewamy wodą, octem i sokiem pomidorowym, dodajemy cebulę, czosnek, liść laurowy i łyżkę sosu sojowego, posypujemy solą i pieprzem.
  6. 6. Gotujemy pod przykryciem, na średnim ogniu przez godzinę do momentu aż mięso będzie miękkie.
  7. 7. Mąkę rozprowadzamy 2 łyżkami wody i wlewamy do garnka.
  8. 8. Mieszamy do momentu aż powstanie gęsty jednolity sos.
  9. 9. Dusimy na małym ogniu przez 3 minuty.
  10. 10. Zrazy przekładamy na gorący półmisek i kroimy w krążki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd457836 avodart is albenza over the counter buy doxycycline 100mg bupropion levaquin avodart ...
wh0cd423873 buy levothyroxine amitriptyline without a prescription
wh0cd32027 RETIN A MICRO
wh0cd481456 additional info price of celebrex
wh0cd240401 continue suhagra
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.638