Risotto z faszerowanymi pieczarkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Szafran  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Pomidory suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Risotto z faszerowanymi pieczarkami
  1. 1. Pieczarki dokładnie myjemy i odcinamy nóżki.
  2. 2. Mozzarellę, pomidory i bazylię drobno siekamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowaną masą nadziewamy kapelusze pieczarek.
  3. 3. Układamy grzyby w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy przez 15 minut w temperaturze 200°C.
  4. 4. Drobno posiekane szalotki smażymy na rozgrzanym maśle, dodajemy ryż, cały czas mieszając. Smażymy przez około 2 minuty. Dodajemy wino i szafran, wymoczony wcześniej w trzech łyżkach wody. Całość gotujemy aż ryż wchłonie wino. Następnie porcjami wlewamy ciepły bulion. Gotujemy na małym ogniu aż do całkowitego odparowania płynu.
  5. 5. Gotowy ryż posypujemy parmezanem, doprawiamy do smaku solą. Tak przygotowane risotto podajemy z pieczonymi pieczarkami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryż warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.694