Szarlotka z jabłkami

Szarlotka z jabłkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.44
9
Średnia 4.44 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szarlotka z jabłkami
  1. 1. Do przesianej na stolnicę mąki dodajemy żółtka, cukier puder i śmietanę, zagniatamy ciasto.
    Do przesianej na stolnicę mąki dodajemy żółtka, cukier puder i śmietanę, zagniatamy ciasto.
  2. 2. Odstawiamy je w chłodne miejsce.
  3. 3. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części. Jedną z nich wałkujemy i przekładamy na natłuszczoną masłem blachę i posypujemy bułką tartą.
  4. 4. Jabłka myjemy, obieramy i trzemy na tarce.
  5. 5. Dodajemy do nich bułkę tartą, cukier, cukier waniliowy i cynamon.
  6. 6. Całość mieszamy i przekładamy na ciasto.
  7. 7. Drugą część ciasta dzielimy na części i wałkujemy z nich podłużne kawałki. Następnie układamy je w kratkę na wierzchu ciasta. i kładziemy ją na jabłkach.
  8. 8. Szarlotkę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180°C.
  9. 9. Upieczone, jeszcze gorące ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.79