Szarlotka z jabłkami

Szarlotka z jabłkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.44
9
Średnia 4.44 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szarlotka z jabłkami
  1. 1. Do przesianej na stolnicę mąki dodajemy żółtka, cukier puder i śmietanę, zagniatamy ciasto.
    Do przesianej na stolnicę mąki dodajemy żółtka, cukier puder i śmietanę, zagniatamy ciasto.
  2. 2. Odstawiamy je w chłodne miejsce.
  3. 3. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części. Jedną z nich wałkujemy i przekładamy na natłuszczoną masłem blachę i posypujemy bułką tartą.
  4. 4. Jabłka myjemy, obieramy i trzemy na tarce.
  5. 5. Dodajemy do nich bułkę tartą, cukier, cukier waniliowy i cynamon.
  6. 6. Całość mieszamy i przekładamy na ciasto.
  7. 7. Drugą część ciasta dzielimy na części i wałkujemy z nich podłużne kawałki. Następnie układamy je w kratkę na wierzchu ciasta. i kładziemy ją na jabłkach.
  8. 8. Szarlotkę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180°C.
  9. 9. Upieczone, jeszcze gorące ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
wh0cd455598 amoxicillin fluoxetine nexium eurax clonidine
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.494