Zalewajka ozorkowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ozór wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Kwasek cytrynowy / E-330  g  x  kcal =  kcal
Kości wołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zalewajka ozorkowa
  1. 1. Kości myjemy, zalewamy wodą i gotujemy.
  2. 2. Włoszczyznę oczyszczamy, myjemy, obieramy i dodajemy do kości.
  3. 3. Wywar gotujemy i przecedzamy.
  4. 4. Gotujemy umyte ozory, obieramy je ze skóry i kroimy w paski.
  5. 5. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
  6. 6. Dodajemy do wywaru pokrojone mięso i ziemniaki.
  7. 7. Kiedy ziemniaki będą miękkie, doprawiamy zupę solą, kwaskiem cytrynowymi i pieprzem.
  8. 8. Rozcieramy śmietanę z mąką, dodajemy do zupy i doprowadzamy do wrzenia.
  9. 9. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.895