Ryż z jajkami na ostro

Ryż z jajkami na ostro
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
4
Średnia 4 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ryż z jajkami na ostro
  1. 1. Na rozgrzanych w woku 3 łyżkach oleju smażymy posiekane cebulę i papryczkę chili.
    Na rozgrzanych w woku 3 łyżkach oleju smażymy posiekane cebulę i papryczkę chili.
  2. 2. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, wyciśnięty czosnek i doprawiamy imbirem. Całość smażymy przez minutę, po czym zsuwamy delikatnie warzywa na brzeg woka.
  3. 3. Roztrzepane jaja mieszamy z mielonym chili i solimy.
  4. 4. Wlewamy masę jajeczną. Smażymy do zgęstnienia i również zsuwamy na brzeg.
  5. 5. Na koniec rozgrzewamy wok i smażymy ryż przez 1-2 minut.
  6. 6. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i posiekanymi listkami kolendry.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia chińska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka ryż
Metody przygotowania: Smażone w woku
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.353