Ryż z jajkami na ostro

Ryż z jajkami na ostro
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
4
Średnia 4 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ryż z jajkami na ostro
  1. 1. Na rozgrzanych w woku 3 łyżkach oleju smażymy posiekane cebulę i papryczkę chili.
    Na rozgrzanych w woku 3 łyżkach oleju smażymy posiekane cebulę i papryczkę chili.
  2. 2. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, wyciśnięty czosnek i doprawiamy imbirem. Całość smażymy przez minutę, po czym zsuwamy delikatnie warzywa na brzeg woka.
  3. 3. Roztrzepane jaja mieszamy z mielonym chili i solimy.
  4. 4. Wlewamy masę jajeczną. Smażymy do zgęstnienia i również zsuwamy na brzeg.
  5. 5. Na koniec rozgrzewamy wok i smażymy ryż przez 1-2 minut.
  6. 6. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i posiekanymi listkami kolendry.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia chińska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka ryż
Metody przygotowania: Smażone w woku
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.726