Cielęcina w sosie czosnkowym

Cielęcina w sosie czosnkowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Zrazówka cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cielęcina w sosie czosnkowym
  1. 1. Mięso płuczemy, osuszamy i usuwamy z niego błony, kroimy w poprzek włókien na 4 płaty.
    Mięso płuczemy, osuszamy i usuwamy z niego błony, kroimy w poprzek włókien na 4 płaty.
  2. 2. Każdy z kawałków zbijamy tłuczkiem do mięsa zwilżonym wodą, nacieramy solą i pieprzem, posypujemy obficie mąką i czosnkiem.
  3. 3. Smażymy na patelni, na mocno rozgrzanym maśle.
  4. 4. Doprawiamy pieprzem i solą. Czosnek powinien nabrać złotego koloru.
  5. 5. Na patelnię wlewamy wino i ocet, wszystko razem mieszamy i dusimy dopóki sos nie zgęstnieje.
  6. 6. Mięso i sos przekładamy do rondla, wlewamy 4-8 łyżek wody, dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około godzinę. Sos powinien być gęsty i pachnieć czosnkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: alkohol cielęcina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd901225 eldepryl without prescription buy renagel revatio
невидимый бюстгальтер fly bra http://fly-bra-bay.ru/flybra-video2.jpg ...
wh0cd187426 cost of zoloft
wh0cd505227 trazodone price buy vermox
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.673