Cielęcina w sosie czosnkowym

Cielęcina w sosie czosnkowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Zrazówka cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cielęcina w sosie czosnkowym
  1. 1. Mięso płuczemy, osuszamy i usuwamy z niego błony, kroimy w poprzek włókien na 4 płaty.
    Mięso płuczemy, osuszamy i usuwamy z niego błony, kroimy w poprzek włókien na 4 płaty.
  2. 2. Każdy z kawałków zbijamy tłuczkiem do mięsa zwilżonym wodą, nacieramy solą i pieprzem, posypujemy obficie mąką i czosnkiem.
  3. 3. Smażymy na patelni, na mocno rozgrzanym maśle.
  4. 4. Doprawiamy pieprzem i solą. Czosnek powinien nabrać złotego koloru.
  5. 5. Na patelnię wlewamy wino i ocet, wszystko razem mieszamy i dusimy dopóki sos nie zgęstnieje.
  6. 6. Mięso i sos przekładamy do rondla, wlewamy 4-8 łyżek wody, dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około godzinę. Sos powinien być gęsty i pachnieć czosnkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: alkohol cielęcina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.228