Tort biszkoptowy przekładany truskawkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Truskawka  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal = 0 kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Biszkopt ubijany  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tort biszkoptowy przekładany truskawkami
  1. 1. Przygotowujemy biszkopt. Po upieczeniu i wystudzeniu, kroimy ciasto poziomo na trzy równe placki.
  2. 2. Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy po łyżeczce cukru. Naczynie stawiamy na garnku z wrzącą wodą, ponieważ masę musimy ubić na parze. Po zaparzeniu się masy, ubijamy ją bez podgrzewania do momentu, aż wystygnie. Następnie dodajemy przetarte truskawki i lekko mieszamy. Zamiast świeżych owoców możemy użyć konfitur, które dodajemy w czasie ubijania na parze.
  3. 3. Gotujemy wodę z cukrem i wanilią, po zagotowaniu dodajemy sok z cytryny i skrapiamy placki.
  4. 4. Placki biszkoptowe przekładamy masą. Smarujemy również wierzch oraz boki. Tort dekorujemy truskawkami. Do dekoracji możemy użyć startych biszkoptów.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.708