Tort biszkoptowy przekładany truskawkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Truskawka  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal = 0 kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Biszkopt ubijany  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tort biszkoptowy przekładany truskawkami
  1. 1. Przygotowujemy biszkopt. Po upieczeniu i wystudzeniu, kroimy ciasto poziomo na trzy równe placki.
  2. 2. Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy po łyżeczce cukru. Naczynie stawiamy na garnku z wrzącą wodą, ponieważ masę musimy ubić na parze. Po zaparzeniu się masy, ubijamy ją bez podgrzewania do momentu, aż wystygnie. Następnie dodajemy przetarte truskawki i lekko mieszamy. Zamiast świeżych owoców możemy użyć konfitur, które dodajemy w czasie ubijania na parze.
  3. 3. Gotujemy wodę z cukrem i wanilią, po zagotowaniu dodajemy sok z cytryny i skrapiamy placki.
  4. 4. Placki biszkoptowe przekładamy masą. Smarujemy również wierzch oraz boki. Tort dekorujemy truskawkami. Do dekoracji możemy użyć startych biszkoptów.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.958