Zupa wielkanocna

Zupa wielkanocna
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Kiełbasa biała surowa  g  x   kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Żurek  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ser twarogowy półtłusty  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa wielkanocna
  1. 1. Myjemy wieprzowinę i białą kiełbasę.
    Myjemy wieprzowinę i białą kiełbasę.
  2. 2. Zalewamy je wodą i gotujemy.
  3. 3. Włoszczyznę oczyszczamy, myjemy, obieramy i dodajemy do mięsa.
  4. 4. Gotujemy, a następnie przecedzamy.
  5. 5. Miękkie mięso, warzywa i kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru.
  6. 6. Gotujemy jaja na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.
  7. 7. Do zupy dodajemy pokrojony w kostkę ser biały, jaja i żurek.
  8. 8. Doprawiamy do smaku solą i roztartym czosnkiem.
  9. 9. Dodajemy śmietanę i całość musimy zagotować.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.81