Warzywa słodko-kwaśne

Warzywa słodko-kwaśne
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.5
4
Średnia 2.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Groszek zielony  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Fasola Mung kiełki  g  x  kcal = 0 kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Sherry  g  x  kcal =  kcal
Mus z tamaryndowca  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Orzech nerkowca  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Warzywa słodko-kwaśne
  1. 1. Rozgrzewamy 3 łyżki oleju w woku i wkładamy posiekany imbir, pokrojone w paski: marchew, cukinię i paprykę, groszek oraz krążki pora.
    Rozgrzewamy 3 łyżki oleju w woku i wkładamy posiekany imbir, pokrojone w paski: marchew, cukinię i paprykę, groszek oraz krążki pora.
  2. 2. Po 3 minutach smażenia dodajemy odsączone kiełki fasoli.
  3. 3. Smażymy przez 2-3 minuty pod przykryciem, po czym warzywa zsuwamy na brzeg i wlewamy sos sojowy, sherry, mus i cukier.
  4. 4. Całość mieszamy, dodajemy ugotowany ryż i podrumienione orzechy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia chińska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Smażone w woku
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.768