Wołowina w mlecznym sosie z przyprawami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pręga wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Wiórki kokosowe  g  x   kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Kurkuma  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wołowina w mlecznym sosie z przyprawami
  1. 1. Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę.
  2. 2. Cebulę i czosnek drobno siekamy i smażymy na rozgrzanym oleju aż się zarumienią.
  3. 3. Wkładamy mięso, doprawiamy przyprawami, zalewamy mlekiem i dusimy na małym ogniu przez 1,5 godziny aż będzie miękkie.
  4. 4. Zalewamy wiórki kokosowe gotującą się wodą i podgrzewamy na małym ogniu przez 3 minuty.
  5. 5. Przelewamy przez sito wyłożone gazą i po wystudzeniu odciskamy resztę mleka.
  6. 6. Przygotowanym sosem polewamy mięso.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.837