Wołowina w mlecznym sosie z przyprawami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pręga wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Wiórki kokosowe  g  x   kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Kurkuma  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wołowina w mlecznym sosie z przyprawami
  1. 1. Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę.
  2. 2. Cebulę i czosnek drobno siekamy i smażymy na rozgrzanym oleju aż się zarumienią.
  3. 3. Wkładamy mięso, doprawiamy przyprawami, zalewamy mlekiem i dusimy na małym ogniu przez 1,5 godziny aż będzie miękkie.
  4. 4. Zalewamy wiórki kokosowe gotującą się wodą i podgrzewamy na małym ogniu przez 3 minuty.
  5. 5. Przelewamy przez sito wyłożone gazą i po wystudzeniu odciskamy resztę mleka.
  6. 6. Przygotowanym sosem polewamy mięso.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.003