Pierogi z wołowiną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Udziec wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Papryka ostra w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z wołowiną
  1. 1. Rodzynki zalewamy wrzątkiem, aby stały się miękkie, a następnie je odsączamy.
  2. 2. Cebulę kroimy w kostkę i zrumieniamy na oliwie.
  3. 3. Mięso kroimy na małe kawałki i smażymy na mocno rozgrzanej oliwie do miękkości.
  4. 4. Do mięsa dodajemy cebulę, odsączone rodzynki. Całość doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym, ostrą papryką w proszku i kminkiem.
  5. 5. Doprawione mięso smażymy przez chwilę, po czym wyłączamy ogień i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
  6. 6. Ciasto pierogowe wałkujemy i wycinamy z niego kwadraty. Na każdym kawałku układamy farsz i sklejamy jego rogi.
  7. 7. Pierogi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy dopóki nie wypłyną.
  8. 8. Po ugotowaniu odcedzamy, smarujemy jajkiem i układamy na blasze wcześniej wyłożonej papierem pergaminowym.
  9. 9. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15-20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.736