Pierogi z wołowiną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Udziec wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Papryka ostra w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z wołowiną
  1. 1. Rodzynki zalewamy wrzątkiem, aby stały się miękkie, a następnie je odsączamy.
  2. 2. Cebulę kroimy w kostkę i zrumieniamy na oliwie.
  3. 3. Mięso kroimy na małe kawałki i smażymy na mocno rozgrzanej oliwie do miękkości.
  4. 4. Do mięsa dodajemy cebulę, odsączone rodzynki. Całość doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym, ostrą papryką w proszku i kminkiem.
  5. 5. Doprawione mięso smażymy przez chwilę, po czym wyłączamy ogień i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
  6. 6. Ciasto pierogowe wałkujemy i wycinamy z niego kwadraty. Na każdym kawałku układamy farsz i sklejamy jego rogi.
  7. 7. Pierogi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy dopóki nie wypłyną.
  8. 8. Po ugotowaniu odcedzamy, smarujemy jajkiem i układamy na blasze wcześniej wyłożonej papierem pergaminowym.
  9. 9. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15-20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.714