Pierogi z wołowiną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Udziec wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Papryka ostra w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z wołowiną
  1. 1. Rodzynki zalewamy wrzątkiem, aby stały się miękkie, a następnie je odsączamy.
  2. 2. Cebulę kroimy w kostkę i zrumieniamy na oliwie.
  3. 3. Mięso kroimy na małe kawałki i smażymy na mocno rozgrzanej oliwie do miękkości.
  4. 4. Do mięsa dodajemy cebulę, odsączone rodzynki. Całość doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym, ostrą papryką w proszku i kminkiem.
  5. 5. Doprawione mięso smażymy przez chwilę, po czym wyłączamy ogień i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
  6. 6. Ciasto pierogowe wałkujemy i wycinamy z niego kwadraty. Na każdym kawałku układamy farsz i sklejamy jego rogi.
  7. 7. Pierogi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy dopóki nie wypłyną.
  8. 8. Po ugotowaniu odcedzamy, smarujemy jajkiem i układamy na blasze wcześniej wyłożonej papierem pergaminowym.
  9. 9. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15-20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.909