Kotlety z czosnkiem

Kotlety z czosnkiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Olej słonecznikowy  g  x  kcal =  kcal
Sos rumiany  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety z czosnkiem
  1. 1. Czerstwą bułkę namaczamy w mleku, wyciskamy i usuwamy skórkę.
    Czerstwą bułkę namaczamy w mleku, wyciskamy i usuwamy skórkę.
  2. 2. W międzyczasie myjemy wołowinę, wieprzowinę, a następnie przepuszczamy je przez maszynkę.
  3. 3. Do zmielonego mięsa dodajemy odciśniętą z mleka bułkę i ponownie mielimy.
  4. 4. Całość doprawiamy posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  5. 5. Formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na patelni.
  6. 6. Kotlety podajemy na ciepło z ugotowanymi ziemniakami i surówką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia białoruska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina wołowina
Metody przygotowania: Smażenie
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.707