Placki ziemniaczane po szwajcarsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kurka-pieprznik jadalny  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Crème fraîche  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Placki ziemniaczane po szwajcarsku
  1. 1. Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach przez 10 minut.
  2. 2. Następnie dokładnie odcedzamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  3. 3. Cebule kroimy w drobną kostkę i mieszamy z ziemniakami, a następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, szczyptę soli i 2 łyżki mleka.
  4. 4. Z masy ziemniaczanej smażymy pod przykryciem placki.
  5. 5. Kurki drobno siekamy i smażymy na rozgrzanej, natłuszczonej patelni, a po 4 minutach smażenia dodajemy wyciśnięty czosnek. Całość lekko podsmażamy.
  6. 6. Następnie wlewamy mleko, śmietanę i wino, dusimy na małym ogniu przez 8-10 minut.
  7. 7. Dodajemy crème fraîche i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy usmażone placki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Kolacja Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.543