Placki ziemniaczane po szwajcarsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kurka-pieprznik jadalny  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Crème fraîche  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Placki ziemniaczane po szwajcarsku
  1. 1. Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach przez 10 minut.
  2. 2. Następnie dokładnie odcedzamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  3. 3. Cebule kroimy w drobną kostkę i mieszamy z ziemniakami, a następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, szczyptę soli i 2 łyżki mleka.
  4. 4. Z masy ziemniaczanej smażymy pod przykryciem placki.
  5. 5. Kurki drobno siekamy i smażymy na rozgrzanej, natłuszczonej patelni, a po 4 minutach smażenia dodajemy wyciśnięty czosnek. Całość lekko podsmażamy.
  6. 6. Następnie wlewamy mleko, śmietanę i wino, dusimy na małym ogniu przez 8-10 minut.
  7. 7. Dodajemy crème fraîche i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy usmażone placki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Kolacja Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.55