Kaszanka

Kaszanka
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.8
5
Średnia 3.8 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kasza gryczana  g  x  kcal = 0 kcal
Krew wieprzowa  g  x  kcal =  kcal
Wątroba wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Płuca wieprzowe  g  x  kcal = 0 kcal
Jelito cienkie wieprzowe  g  x  kcal =  kcal
Tłuszcz kurzy  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kaszanka
  1. 1. Na gotującą się wodę wrzucamy kaszę i gotujemy na pół miękko. Na 1kg kaszy, 1litr wody.
    Na gotującą się wodę wrzucamy kaszę i gotujemy na pół miękko. Na 1kg kaszy, 1litr wody.
  2. 2. Podroby wieprzowe dokładnie myjemy i usuwamy błony, cebulę obieramy i kroimy w plastry, a następnie wszystko bardzo drobno mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
  3. 3. Zmielone mięso gotujemy na małym ogniu około 10 minut.
  4. 4. Do ugotowanego mięsa dodajemy kaszę, świeżą krew wieprzową, roztopiony tłuszcz, przyprawiamy majerankiem, pieprzem oraz solą. Całość dokładnie mieszamy.
  5. 5. Przygotowanym farszem napełniamy jelita.
  6. 6. Wypełnione wrzucamy na gotującą się, lekko osoloną wodę i parzymy około 30 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: kasza wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Chwała, że mnie nic nie boli i nie muszę się tak nad sobą rozczulać - jedząc kaszki dla ...
Nikt chyba nie lubi przypalonych garnków :) Osobiście mogę polecić całkiem niezły preparat a ...
"Najlepiej jest również pić mleko do posiłku, a nie po nim." ciekawe :)
Znalazłam na you tube filmik jak usunąć plamy z czerwonego wina i sprawdziłam ten produkt - ...
Ja swój olej zwykle oddaje do skupu http://www.euro-eko-polska.pl/ zbyt często wylewałam olej i ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.29