Deser arbuzowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
6
Średnia 3.5 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech laskowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Arbuz  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Deser arbuzowy
  1. 1. Pozbawionego nasion arbuza, kroimy w kostkę.
  2. 2. Soczyste kostki przekładamy do dużej salaterki i wstawiamy do lodówki.
  3. 3. W małym garnku podgrzewamy sok z wyciśniętej pomarańczy i cytryny.
  4. 4. Gorący sok mieszamy z cukrem i całość doprowadzamy do wrzenia.
  5. 5. Do zagotowanego syropu dodajemy imbir, sparzone rodzynki i orzechy.
  6. 6. Sos zalewamy 3 łyżkami wody i gotujemy przez chwilę (1-2 min).
  7. 7. Kawałki arbuza polewamy chłodnym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.529