Greckie placki z cukinią i oliwkami

Greckie placki z cukinią i oliwkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Cukinia  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Oliwka zielona  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sałata głowiasta  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal = 0 kcal
Rzeżucha  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Greckie placki z cukinią i oliwkami
  1. 1. Ziemniaki i cukinię ścieramy na tarce.
    Ziemniaki i cukinię ścieramy na tarce.
  2. 2. Dodajemy do nich drobno posiekaną cebulę, pokrojone w krążki oliwki, łyżeczkę soli, pół łyżeczki pieprzu, jajko i mąkę.
  3. 3. Z tak powstałej masy smażymy na oliwie placki na złoty kolor.
  4. 4. Usmażone placuszki wykładamy na liście sałaty.
  5. 5.  Do śmietany dodajemy szczypior, sok z cytryny, musztardę, wyciśnięty czosnek i posiekany koper.
  6. 6. Sos doprawiamy solą i pieprzem.
  7. 7. Sos podajemy na liściach sałaty.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia grecka
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.701