Zrazy wołowe z wątróbką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy wołowe z wątróbką
  1. 1. Wołowinę myjemy i osuszamy.
  2. 2. Z wątroby wołowej usuwamy błonkę i naczynia żółciowe, płuczemy.
  3. 3. Mięso i słoninę drobno kroimy i smażymy.
  4. 4. Jajo gotujemy na twardo.
  5. 5. Oczyszczoną cebulę, kroimy i rumienimy.
  6. 6. Z masy mięsnej formujemy krążki z niewielkim wgłębieniem.
  7. 7. Słoninę łączymy z posiekaną wątróbką, cebulą oraz drobno posiekanym jajem.
  8. 8. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy.
  9. 9. Farsz nakładamy na wcześniej przygotowane krążki. Łączymy brzegi i zlepiamy.
  10. 10. Przekładamy zrazy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika.
  11. 11. 11.Zapiekamy przez około 40min. w temperaturze 180°C
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.792