Zrazy wołowe z wątróbką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy wołowe z wątróbką
  1. 1. Wołowinę myjemy i osuszamy.
  2. 2. Z wątroby wołowej usuwamy błonkę i naczynia żółciowe, płuczemy.
  3. 3. Mięso i słoninę drobno kroimy i smażymy.
  4. 4. Jajo gotujemy na twardo.
  5. 5. Oczyszczoną cebulę, kroimy i rumienimy.
  6. 6. Z masy mięsnej formujemy krążki z niewielkim wgłębieniem.
  7. 7. Słoninę łączymy z posiekaną wątróbką, cebulą oraz drobno posiekanym jajem.
  8. 8. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy.
  9. 9. Farsz nakładamy na wcześniej przygotowane krążki. Łączymy brzegi i zlepiamy.
  10. 10. Przekładamy zrazy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika.
  11. 11. 11.Zapiekamy przez około 40min. w temperaturze 180°C
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.553